Când vom vedea efectele weekend-ului de relaxare

0
124

Profesorul Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că efectele weekendului de relaxare se vor vedea în aproximativ șapte zile. El a apreciat că aglomerările au fost cauzate, probabil, de o stare de euforie, care însă nu s-a mai văzut duminică după-amiază.

„Cred că a fost o stare de euforie, cred că momentele de aglomerare în spațiile publice au trecut. Ieri după-amiază am văzut că în parcuri nu mai era aglomerația la care ne așteptam după primele două zile. Probabil că lucrurile vor intra în normalitate și oamenii vor încerca să respecte măsurile. Este important ca fiecare să conștientizeze că sunt măsuri care protejează.

În șapte zile, săptămâna viitoare o să vedem dacă a fost vorba de o problemă la nivel național, dacă sunt doar chestiuni punctuale, concentrări de oameni în anumite locuri. Dacă a fost așa, probabil nu vom avea un impact foarte mare la nivel național”, a declarat Alexandru Rafila.

Din precizările polițiștilor giurgiuveni, la nivelul județului nostru week-end-ul de relaxare (15 – 17 mai) nu a fost ca în alte părți, cu petreceri în aer liber. „Singurul lucru pe care l-am constatat în teren a fost că numărul celor ieșiți pe străzi a fost mult mai mare decât în perioada stării de urgență. Din fericire, nu ne-am confruntat cu fapte antisociale grave, care să pună în pericol viața sau integritatea corporală a cetățenilor”, au mai precizat reprezentanții IPJ Giurgiu. 

(Jurnal)