Când vom avea, din nou, coșuri de gunoi pe străzile din municipiu

0
351
Tot mai mulți giurgiuveni se plâng de faptul că nu au unde să arunce un ambalaj de hârtie sau un bilet de autobuz, deoarece coșurile de gunoi (puține, ce-i drept) au dispărut aproape de tot din peisajul urban al municipiului. O bună parte dintre ele s-au deteriorat din pricina vechimii, dar și mai multe au fost distruse de concetățeni, certați cu bunele maniere. În această ultimă situație, unii s-au răzbunat pe acestea (doar pentru că existau), alții…le-au confundat cu tomberonul de gunoi menajer, alegând să își depoziteze resturile în aceste recipiente.
Cu toate acestea, Primăria municipiului Giurgiu primește zilnic foarte multe sesizări privind lipsa coșurilor de gunoi, a pubelelor sau a altor obiecte care aparțin domeniului public.
„Vă facem cunoscut faptul că, toate solicitările sunt înregistrate și analizate, însă având în vedere situația complicată a bugetului local (așa cum a fost preluat în luna octombrie 2020) și presiunea financiară suplimentară, de a asigura măsurile privind limitarea răspândirii noului virus, în prezent, administrația locală din Giurgiu se află în imposibilitatea de a achiziționa produse din sfera inventarului stradal (coșuri de gunoi, bănci etc.), dar și recipienții pentru colectarea gunoiului menajer sau de altă natură.
În momentul în care vom putea asigura resurse financiare, vom da curs tuturor solicitărilor privind aspectele menționate”, se arată într-un anunț postat pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Giurgiu.
(Jurnal)