Când și cu cât vor crește pensiile și alocațiile copiilor

0
159

Ludovic Orban anunță că majorează alocațiile copiilor. Nu le dublează, cum era vorba,  ci le crește cu 10-20 de procente.

Potrivit Mediafax, alocațiile cresc cu 15%de la 1 august, apoi, încă o majorare de la 1 ianuarie cu 5%. Premierul dă vina pe cheltuielile mari pe care le-a avut statul cu sistemul medical din cauza crizei coronavirus: 5 miliarde de lei cheltuiți în primele sase luni.

„De la 1 lanuarie vom face o altă creștere a alocațiilor, anunță și Florin Cîțu, ministrul de Finante. 

Potrivit legilor adoptate de Parlament, Guvernul trebuia să dubleze alocațiile copiilor de la 1 august iar CCR a decis să oblige Guvernul să nu mai amâne termenul. Guvernul a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor de la 1 august 2020, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.

La începutul lunii iunie,Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. 

În septembrie mai vine un hop financiar pentru guvern și anume majorarea punctului de pensie cu 40%.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Florin Cîțu, au precizat de multe ori că punctul de pensie va fi majorat, însă nu cu 40%. Nici unul dintre cei doi oficiali nu au precizat un procent pentru mărirea veniturilor vârstnicilor.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, ar vrea o majorare cu 10 procente, iar premierul una de 15%.

De această majorare a punctului de pensie vor beneficia peste 4 milioane de pensionari, ale căror venituri vor fi majorate în funcție de valoarea punctului de pensie.

(Jurnal)