Odată cu instaurarea stării de urgență, piețele volante (printre care și cea de pe strada Tineretului, situată vis-a-vis de un supermarket) au fost închise. De atunci, toți cei care locuiau în zonă, au fost nevoiți ca, timp de două luni de zile, să facă „naveta” în Piața Centrală a municipiului, pentru o legătură de pătrunjel sau de mărar. 

În momentul în care s-au relaxat măsurile, locuitorii municipiului din zona amintită se așteptau ca și cele câteva tarabe din zonă să fie populate de comercianți. Numai că acest lucru încă nu s-a întâmplat, motiv pentru care oamenii au dorit să știe când vor scăpa de drumurile până în centrul orașului pentru cumpărături de doi sau trei lei din Piață. 

Contactat telefonic, directorul societății ce are în administrare piața volantă de pe strada Tineretului, SC Giurgiu Servicii Edilitare, Cristian Barbu, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

Cred că este vorba de câteva zile, pentru că am început deja demersurile. Am transmis către Direcția de Sănătate Publică o adresă prin care solicităm exact acest lucru, redeschiderea piețelor volante din municipiu, și acum așteptăm răspunsul dumnealor, care, probabil, va veni destul de rapid. Nu cred să mai existe vreun impediment cu privire la acest demers al nostru”, ne mai spunea directorul SC Giurgiu Servicii Edilitare. 

De altfel, în HG privind starea de alertă, nu există vreo interdicție specificată – legată de funcționarea piețelor, deci acestea pot funcționa, cu respectarea regulilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19.

(Jurnal)