ditl
Peste 100 de persoane fizice fac parte din lista marilor debitori ai Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu, cu restanțe începând de la 15696.00 lei până la nu mai puțin de 1057141.00 lei.
Cea din urmă restanță aparține Ioanei Bealcu, mama controversatului om de afaceri giurgiuvean Florin Bealcu, care a decedat în urmă cu trei ani.
Directorul Direcției, Laurențiu Țintea, a declarat pentru ”Jurnal giurgiuvean” că această sumă a fost acumulată din 2008, în special pentru neachitarea impozitelor pe numeroase clădiri cu suprafețe mari.
În ceea ce privește marii debitori – persoane juridice, în fruntea clasamentului se află firma de turnătorie oțel Meterra SA, cu o restanță de 444852.00 lei, acumulată din 2015, tot pentru neplata impozitelor pe clădiri și pe terenuri.
 Cu acest prilej , directorul  Laurențiu Țintea a dorit să atenționeze administratorii de firme care dețin imobile că, o dată la 3 ani, sunt obligați să facă raportul de reevaluare a clădirilor și terenurilor. În caz contrar, conform Codului Fiscal, impozitul crește de la 1,3% cât este stabilit, la 5%.
(Teodora Nicolau)