De la 1 ianuarie, posesorii de câini de rasă comună și metiși fără microcip, neînregistrați în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân (RECS) și nesterilizați riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Până la începutul acestui an, proprietarii de patrupede trebuiau să își înregistreze și sterilizeze animalele de companie.

Microciparea le dă posibilitatea poliţiştilor să identifice atât câinele, cât şi stăpânul, al cărui cod numeric personal va fi trecut în noul carnet de sănătate al animalului. Proprietarul ar putea fi amendat în cazul în care abandonează câinele sau dacă animalul muşcă pe cineva.

Astăzi, reprezentanți ai Consiliului Județean Giurgiu și IPJ Giurgiu, Biroul Poliția Animalelor, împreună cu Șerban Alexandru, viceprimarul comunei Vedea, au informat cetățenii în legătură cu obligativitatea sterilizării câinilor din gospodării, au explicat importanța acestui act pentru sănătatea animalelor, dar și pentru reducerea abandonului puilor pe domeniul public si au încurajat deținătorii de animale să se înscrie pe liste pentru a beneficia de sterilizări gratuite.

Cetățenii au fost foarte receptivi și au înțeles importanța acestui plan de reducere a animalelor abandonate pe străzi.

Referitor la campania demarată de Consiliul Județean Giurgiu și organizată de Asociația Pheonix Animal Protection and Human Care din Giurgiu facem precizarea că data de începere a programărilor pentru sterilizările gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună, va fi anunțată în cursul săptămânii viitoare.

Sterilizările vor fi efectuate la Cabinet Veterinar Rona din Mun. Giurgiu, Str. N. Bălănescu, Bl.19(vis a vis de Taverna La Grecu) sau în alte locații indicate de reprezentanții asociației.

Data de reîncepere a programărilor va fi făcută cunoscută pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Giurgiu, dar și pe site-ul nostru și paginile noastre de Facebook.

(Jurnal)