În cursul zilei de vineri, 27 august, a avut loc în comuna Malu, o campanie de vacinare ce s-a bucurat de un real succes, reușindu-se vaccinarea unui număr record de persoane.

Echipa ce s-a ocupat de vaccinare este echipa de vaccinare de la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, iar numărul celor vaccinați cu prima doză de vaccin Pfizer a fost de 93 de persoane, toate persoane adulte.

La prezenta campanie de vaccinare a fost prezent și prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, care a vizitat Centrul de Permanență de la Malu, locul unde s-a desfășurat activitatea de vaccinare.

Am luat legătura cu doctorul George Deciu, care s-a ocupat de vaccinarea din comuna Malu, și ne-a mărturisit faptul că „toate pregătirile de la Centrul de Permanență au fost foarte bine făcute, cu mult profesionalism, dar și că implicarea primarului din comună, Mirel Janta a fost extrem de importantă”.

Rolul acestuia a fost să le explice și să-i facă pe cetățenii comunei să conștientizeze importanța și beneficiile vaccinării, pentru sănătatea lor și a celor dragi.

Rapelul acestei prime sesiuni de vaccinare va fi peste trei săptămâni, echipa mobilă deplasându-se, ca și în cursul zilei de vineri, în comuna Malu.

(Jurnal)