Călugăreni, o  comună cu doar câteva zeci de societăți…

0
521

Comuna Călugăreni, este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute localități din județul Giurgiu, nu numai datorită istoriei sale zbuciumate, ci și prin faptul că prin centrul localității trece astăzi Drumul Național 5 care leagă Municipiul Giurgiu de București.

Într-o discuție recentă avută cu primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, despre comuna pe care o administrează, acesta ne  vorbea despre greutățile pe care le întâmpină un primar din mediul rural, referindu-se mai ales la cele de ordin financiar, subliniind faptul că în ciuda așezării oarecum privilegiate a comunei, a Târgului deschis aici la sfârșitul fiecărei săptămâni, ce reprezintă un permanent punct de atracție pentru cumpărătorii din Capitală, în Călugăreni nu curge doar lapte și miere. În privința surselor proprii de venit, primarul Voinea ne mai  preciza că la acest moment în localitatea Călugăreni  nu funcționează, conform datelor oficiale, decât vreo 50 de societăți, majoritatea dintre ele având ca specific activități comerciale.

Dintre cele 50 doar două se disting, în mod deosebit, având notorietate nu numai în județ, ci și în țară, este vorba despre firma GECOR, un mare deținător de utilaje pentru construcții, cu sprijinul căruia s-au realizat drumuri importante în toată țara și AZOCHIM SRL, o societate de distribuție a îngrășămintelor  chimice la nivel național. Vorbind despre lucrurile mai puțin plăcute, pe care din păcate nu țin de persoana sa, primarul Marin Voinea își arăta mâhnirea în legătură cu rezultatele obținute de elevii  Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” din Călugăreni unde anul acesta s-a înregistrat doar un singur promovat.  Din datele obținute din partea Inspectoratului Școlar Giurgiu am aflat că la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat la acest liceu s-au înscris 22 de elevi din care  6 nu s-au prezentat.

(Florian Tincu)