Butoane a fost arestat la domiciliu! Consilierul județean Crina Stoianovici, pusă sub control judiciar. Alte nume importante pe lista DIICOT, care cere arestarea lor!  

0
4024

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au cerut joi, 28 octombrie, Curții de Apel București arestarea a câtorva zeci de membri ai clanului Butoane în frunte cu liderul grupului Octavian Grecu, alături de soția – Monica Grecu și fii acestuia. În afara „familiei Butoane”, pe lista celor pentru care DIICOT cere arestarea se mai regăsesc consilierul județean PSD, Crina Stoianovici – fostă șefă a organizației de femei a PSD Giurgiu până la finalului 2020 conform ultimelor informații, dar și alte persoane de pe plan local: Iulian Brezae, Găulea Trandafir, Marian Sîrbu, Laurențiu Ioniță, Mădălin Vîrban, Florin Coco Mihăilă, Riad Chahaf, Dahan Meir, Ștefan Lucian Ranetescu, Marius Cristian Dumitrescu, Costel Petre.

Până în prezent o parte din cei propuși spre arestare au fost reținuți , iar alții au fost lăsați în libertate.

”ÎNCH.F/DL/În tem. art. 227 alin. 2 C.proc.pen raportat la art. 223 alin. 2 C.proc.pen si art 202 alin 4 lit. b si d C.proc.pen. respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – S.T. cu privire la arestarea preventivă a inc. Grecu Octavian, Grecu Monica, Grecu Florin Lucian, Grecu Viorel Stefan, Pistol Cristian.

În temeiul art. 218 C.proc.pen., dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inc. Grecu Octavian si Pistol Cristian pe o perioada de 30 de zile, de la data de 28.10.2021 la data de 26.11.2021.

În baza art.221 alin.1 Cod procedură penală impune inc. Grecu Octavian si Pistol Cristian obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuiesc, fara permisiunea organului judiciar care a luat masura sau in fata caruia se afla cauza si de a se supune restrictiilor stabilite de acestia. Conform art. 221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, impune inc Grecu Octavian si Pistol Cristian următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemati; b) să nu comunice cu inculpatii si martorii din dosar În temeiul art. 221 alin.4 Cod procedură penală, atrage atenţia inc. Grecu Octavian si Pistol Cristian că, în caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art.221 alin.5 Cod procedură penală, pe durata măsurii, inc. Grecu Octavian si Pistol Cristian pot părăsi imobilul în care locuiesc pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Inc. Grecu Octavian si Pistol Cristian, cu respectarea art.221 alin. 6 si 7 Cod proc. Pen., pot proceda potrivit dispoziţiilor acestor texte de lege. În temeiul art. 211 C.proc.pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inc Grecu Monica pe o perioada de 60 de zile, de la data de 28.10.2021 la data de 26.12.2021. În temeiul art. 215 alin.1 C.proc.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, dispune ca inc. Grecu Monica să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată/organul judiciar ori de câte ori este chemata; – să informeze, de îndată, organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază îşi au domiciliul/resedinta, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemata. În temeiul art.215 alin.2 lit. a C.proc. pen impune inc. Grecu Monica ca pe timpul controlului judiciar sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea organului judiciar .

În temeiul art.215 alin.2 lit. a C.proc. pen impune inc. Grecu Monica ca pe timpul controlului judiciar sa nu ia legatura cu martorii audiati in cauza si cu ceilalti inculpati, cu exceptia situatiei in care sunt membri de familie. În temeiul art.215 alin.3 C.proc.pen. atrage atenţia inc. Grecu Monica că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin.4 C.proc.pen., dispune ca supravegherea inc. Grecu Monica să fie realizată de secţia de poliţie în a cărei rază îşi au domiciliul/locuinta. In temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie in 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 28.10.2021, ora 19.30

ÎNCH.F/DL/În baza art. 227 alin. 1, 2 Cod proc. pen., respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Buzea Mihai Eusebiu, Florea Marius, Vîrban Doru Mădălin, Stoianovici Crina Alexandra şi Mihăilă Titu Florin formulată de P.Î.C.C.J.- DI.I.C.O.T. Structura centrală, ca neîntemeiată.

În baza art. 211 Cod proc. pen. rap. la art. 202 alin. 1, 3 Cod proc. pen. dispune luarea faţă de inculpaţii Buzea Mihai Eusebiu, Florea Marius, Vîrban Doru Mădălin, Stoianovici Crina Alexandra şi Mihăilă Titu Florin a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la 28.10.2021 la 26.12.2021.

În baza art. 215 alin. 1 Cod proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Buzea Mihai Eusebiu, Florea Marius, Vîrban Doru Mădălin, Stoianovici Crina Alexandra şi Mihăilă Titu Florin trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze, de îndată, organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia domiciliază, ce este desemnat prin prezenta cu supravegherea fiecăruia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi (Buzea Mihai Eusebiu – Vîrban Doru – , Stoianovici Crina Alexandra – Giurgiu, Mihăilă Titu Florin – În baza art. 215 alin. 2 Cod proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Buzea Mihai Eusebiu, Florea Marius, Vîrban Doru Mădălin, Stoianovici Crina Alexandra şi Mihăilă Titu Florin trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  1. a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; d) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, între ei sau cu martorii ce vor fi identificaţi şi audiaţi în cauză; f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă; Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Ia act că ordonanţele de reţinere cu privire la inculpaţii Buzea Mihai Eusebiu şi Vîrban Doru Mădălin au expirat la orele 17,17 şi 17,40.

Dispune punerea de îndată, în libertate, a inculpaţilor Florea Marius, Stoianovici Crina Alexandra şi Mihăilă Titu Florin, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.10.2021, ora 18,35.”

(sursa: Newsonline)