Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

1
269

DSC06616Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în cala unui autocar care venea din Turcia, peste 150  flacoane de parfum și apoximativ 100 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară. 

În data de 12.06.2016, ora 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au oprit în trafic, pe raza localităţii Daia, un autocar marca Mercedes care efectua curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și a celor 40 de pasageri, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete în care se aflau 173 flacoane de parfum și 86 tricouri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin unor cetățeni români, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani, pasageri în autocar. Aceștia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul fără a li se elibera documente de proveniență sau certificate de origine.

Bunurile în valoare totală de aproximativ 45.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

1 COMENTARIU