Bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din P.T.F. Giurgiu

0
185

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 900 de articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc și un cetățean bulgar au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 04.09.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar și într-o autoutilitară, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 892 articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc și un cetățean bulgar, în vârstă de 32, respectiv 41 de ani. Cei doi au declarat că intenționau să comercializeze produsele și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 193.100 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Jurnal)