Bunuri de peste 266.000 lei, descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
259

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 1.300 de bunuri, constând în articole vestimentare, de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În acest sfârșit de săptămână, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, trei autocare ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 930 de articole vestimentare, 196  de parfumuri, 215 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor pasageri ai mijloacelor de transport, doi cetățeni turci, în vârstă de 30 și 36 de ani, respectiv un cetățean român, în vârstă de 30 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată totală de  266.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, informează Compartimentul purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Jurnal)