Bunuri  de peste 200.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
292

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 1.900 de bunuri, constând în articole vestimentare, de parfumerie, de marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară două autocare ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie,  aceștia au descoperit, în compartimentele pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 587 articole vestimentare, 973  parfumuri, 175 perechi de încălțăminte și 240 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile  aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 31 de ani și unui cetățean român, în vârstă de 36 de ani.

Cele două persoane nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile în valoare estimată la 260.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă. Ele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)