Autoturism furat în Italia, descoperit în P.T.F. Giurgiu!

0
346

  La data de 5 decembrie, în jurul orei 16:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un autoturism marca Volkswagen, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 30 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca BMW, model X6, an fabricație 2008.

  Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului tractat este fals total, mijlocul de transport figurând ca furat, alertă emisă de către autoritățile din Italia.

Cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează ca fiind furat, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, din România în Bulgaria.

 Autoturismul ,estimat la o valoare de 70.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Șoferului platformei i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal și „uz de fals”  faptă prevăzută și pedepsită de art.232 Cod Penal.

(Jurnal)