Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Bunuri contrafăcute, în valoare de 192.000 lei, descoperite de polițiștii giurgiuveni

Bunuri contrafăcute, în valoare de 192.000 lei, descoperite de polițiștii giurgiuveni

0
Bunuri contrafăcute, în valoare de 192.000 lei, descoperite de polițiștii giurgiuveni

Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de trei cetățeni turci și un cetățean român, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„Persoanele în cauză achiziționaseră din Turcia peste 800 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în parfumuri, articole vestimentare, de marochinărie, precum și pantofi tip sport, bunuri pe care intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în patru autocare, printre bagajele pasagerilor, saci din plastic de culoare neagră, dar și cutii din carton, care conțineau 250 de articole vestimentare, 370 perechi de încălțăminte, 178 de parfumuri, precum și 29 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, trei cetățeni turci şi un cetățean român, cu vârste cuprinse între 26 şi 59 de ani.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 192.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, informează reprezentanții I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °