Printre evenimentele programate a se derula în cadrul Primăverii Culturale Giurgiuvene 2017 se numără şi un concert de jazz, susţinut de AG Weinberger. Concertul are loc pe 26 aprilie, la ora 19,00, în Sala Mare a Ateneului „Nicolae Bălănescu” din municipiu

„Dacă pe plan local nu au fost extrem de interesaţi giurgiuvenii de acest eveniment aparte, am avut o surpriză extrem de plăcută când, cu câteva zile în urmă, am fost vizitaţi de un grup de oficialităţi din Ruse, condus de viceprimarul acestui oraş. Dumnealor s-au arătat extrem de interesaţi de concertul de jazz care va avea loc în cadrul Primăverii Culturale Giurgiuvene, mai ales că aici, în zona de sud, acest gen de muzică nu este foarte cunoscut. E adevărat, este şi un gen ceva mai greu de digerat, dar pe noi ne bucură faptul că persoane de peste graniţă sunt interesate în special de evenimentele pe care noi, giurgiuvenii, încercăm să le realizăm cât mai bine şi, totodată, să le promovăm”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, directorul Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, Virgil Peţanca.

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că, în cadrul aceleiaşi vizite, reprezentanţii bulgari vor să facă cunoscut publicului larg din Ruse  Orchestra de Suflători „Valahia”, precum şi Ansamblul Folcloric „Doina Dunării” din Giurgiu.

(Jurnal)