Poliţiştii giurgiuveni au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturile din locuinţe.

Astfel, în urma probatoriului, au fost identificaţi doi bărbaţi, de 32, respectiv 46 de ani, ambii din judeţul Ilfov, care, la sfârşitul lunii septembrie 2018, au pătruns mascaţi, prin efracţie, într-un imobil din comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, de unde au sustras sume de bani, bijuterii de aur şi o ladă metalică, în care se găseau o armă de vânătoare şi două pistoale neletale. Prejudiciul calculat a fost de 50.000 de lei.

În urma a cinci percheziţii efectuate în luna noiembrie a anului trecut, la locuinţele membrilor grupării infracţionale, au fost identificate mai multe bijuterii, ceasuri, un autoturism folosit la săvârşirea infracţiunilor, precum şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte, toate ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, în luna ianuarie a acestui an, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Giurgiu, împreună cu o echipă de scafandri ai IGSU Bucureşti, au efectuat căutări în apa îngheţată a Lacului Pantelimon, judeţul Ilfov, identificând şi ridicând mai multe bunuri provenite din infracţiunea de furt amintită. Sâmbătă, 9 februarie, după retragerea gheţii, au fost identificate şi armele sustrase, respectiv arma de vânătoare calibru 12 mm şi cele două pistoale cu gaz, respectiv bile de cauciuc. 

Faţă de bărbatul de 46 de ani, la data de 8 noiembrie 2018 a fost luată măsura reţinerii, iar a doua zi, pe 9 noiembrie, s-a dispus, de către instanţa de judecată, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Tânărul de 32 de ani s-a sustras cercetărilor, până la data de 21 ianuarie, când s-a predat, de bună-voie, poliţiştilor.

În prezent, ambii sunt în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.