Patriarhia Română a oferit 4.470 de tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de circa 2,6 milioane de lei, către elevii și cadrele didactice din comunitățile dezavantajate, astfel încât să contribuie la facilitatea cursurilor online, anunță Biserica Ortodoxă Română (BOR) printr-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, către Agerpres.

BOR precizează că susține astfel inițiativa lansată de Ministerul Educației și Cercetării în acest sens, prin proiectul „Alege Școala!” şi prin intermediul eparhiilor din ţară şi din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, arată comunicatul BOR.

Dacă prin proiectul „Alege Școala!” Patriarhia a oferit 1.919 tablete, în valoare de peste 1,1 milioane de lei, prin intermediul eparhiilor au fost distribuite 2.551 de tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1,5 milioane de lei.

La nivelul Episcopiei Giurgiu, până în prezent au fost deja distribuite un număr de aproximativ 200 de tablete: 100 la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”, cifră ce acoperă necesarul atât al celor care deja sunt elevi ai instituției de învățământ, cât și pentru cei care vor intra, în această toamnă, în clasa a noua. Restul tabletelor se distribuie în comunități, prin intermediul parohiilor, acțiunea fiind în plină desfășurare în aceste zile.

(Jurnal)