În acest week-end, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni atât în municipiul Giurgiu, cât și pe principalele artere rutiere din județ.

Acțiunile au avut ca scop verificarea respectării legislației privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la trafic, conducători auto, pietoni dar și bicicliști, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost aplicate 214 sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.901 de lei, fiind reținute 27 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost legitimate 552 de persoane și controlate 441 de autovehicule.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează a fi descrise în continuare.

Printre persoanele sancționate de polițiștii giurgiuveni se numără și un bărbat din municipiul Giurgiu depistat în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua București. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și avea dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.”

Un alt exemplu este al unui bărbat din comuna Jilava, județul Ilfov, depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada 7 din comuna Gostinu, județul Giurgiu. Și acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.”

Tot în acest week-end, polițiștii au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Agricultori din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.”

Un alt exemplu negativ s-a petrecut la data de 8 august a.c., în comuna Singureni, județul Giurgiu unde a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicată o autoutilitară condusă de către un bărbat de 32 de ani, din aceeași localitate, fără a fi înregistrate victime.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând transportul la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

(Inspectoratul Județean de Poliție)