Polițiștii din Giurgiu au emis un număr de 115 ordine de protecție în urma violenței domestice, dintr-un total de 747 de infracţiuni sesizate.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului Giurgiu, au fost sesizate 747 de infracţiuni din sfera violenţei domestice şi au fost emise 115 ordine de protecţie, cele mai multe la solicitarea victimelor, respectiv 114, şi unul la solicitarea procurorului, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de IPJ Giurgiu, relatează Agerpres.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului Giurgiu, au fost sesizate 747 de infracţiuni din sfera violenţei domestice, 31,59 la sută în mediul urban şi 68,40 la sută în mediul rural. Dintre acestea, ponderea cea mai mare este reprezentată de faptele de lovire sau alte violenţe, respectiv 76,43 la sută, urmate de abandon de familie în proporţie de 10,17 la sută, ameninţare, 5,89 la sută şi nerespectare a ordinelor de protecţie, 1,74 la sută”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Giurgiu. Din punct de vedere al locului comiterii faptelor, cele mai multe infracţiuni, respectiv 86,47 la sută, au fost comise la domiciliul subiecţilor. În perioada de referinţă au fost emise de către instanţele judecătoreşti 115 ordine de protecţie, cele mai multe la solicitarea victimelor, respectiv 114 şi unul la solicitarea procurorului.

(Jurnal)