Trei persoane depistate conducând autovehicule pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, peste 150 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de aproximativ 39.000 lei, 13 permise de conducere reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase, zeci de legitimări de persoanelor și verificări auto, constituie o parte din bilnațul polițiștilor giurgiuveni în cadrul acțiunilor rutiere desfășurate în ultimele două zile.

 Astfel în perioada 16 – 17 iunie , 46 de polițiști din cadrul structurilor rutiere au continuat acțiunile pe linia cauzelor generatoare de accidente rutiere, creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerea numărului de evenimente rutiere în care sunt implicați conducători auto, conducători de motociclete, bicicliști și pietoni.

Acțiunile au vizat, în special, combaterea conducerii sub influența alcoolului sau altor substanțe interzise (n.red.- droguri), polițiștii acționând în acest sens cu 33 de autospeciale, 6 aparate radar și 2 aparate drug test. 

Cu ocazia activităților polițiștii giurgiuveni au constatat în flagrant 3 infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unor autovehicule sub influența substanțelor interzise, au aplicat 156 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.955 lei, au reținut 13 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

 Așa se face că în data  de 16 iunie, în jurul orei 00:30 polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mircea cel Bătrân, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub  influența unor substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug-Test care a ieșit pozitiv la parametri ″MET″.

Tot în aceeași zi , la ora 21.30, polițiștii au depistat un tânăr de 32 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mircea cel Bătrân, din municipiul Giurgiu, aflându-se tot sub  influența unor substanțe psihoactive, aspect constatat cu ocazia testării conducătorului auto cu aparatul Drug-Test, care a indicat o valoare pozitivă pentru ″BZO″. 

A doua zi,  vineri 17 iunie, în jurul orei 19.35, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 40 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe șoseaua București, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența acelorași substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul Drug-Test rezultatul a fost pozitiv la substanțele ″Cocaină, Metadonă″. 

În toate cele trei cauze conducătorii auto au fost conduși la Spitalul Județean Giurgiu  unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a unor substanțe psihoactive și s-au întocmit dosare penale săvârșirea infracțiunilor  de „conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

(Jurnal)