Bijuterii  de peste 40.000 de lei , descoperite de polițiștii de frontiera giurgiuveni. Ce a încercat să facă șoferul autoturismului în care s-au găsit podoabele…

0
137

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit asupra a doi cetățeni români bijuterii din metal alb și galben, susceptibile a fi din aur, pe care aceștia încercau să le introducă ilegal în țară.

 

În data de 6 noiembrie, în jurul orei 21.35, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism marca Audi, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români.

Cu ocazia controlului de frontieră, șoferul autoturismului a încercat să ofere polițistului o șpagă, în sumă de 50 de euro. Acesta i-a comunicat că fapta constituie infracțiune de dare de mită, iar persoana a înțeles gravitatea faptei și a retras suma de bani.

La controlul amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă și nedeclarată, pe corpul șoferului și asupra pasagerului, cantitatea totală de 260 grame bijuterii din metal alb și galben, susceptibile a fi din aur, pe care cei doi au încercat să le introducă ilegal în țară.

La verificări, persoanele în cauză au declarat că bijuteriile le aparțin, le-au cumpărat din Turcia și că intenţionau să le comercializeze pe raza municipiului București.

Întreaga cantitate de bijuterii, în valoare totală de 41.600 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea 86/2006.