Big Brother a fost INSTITUIT, în mod OFICIAL, pe reţelele de socializare. Totul va fi CENZURAT

0
136

internet-policeComisia Europeană în complicitate cu marile reţele sociale a introdus Poliţia Gândirii pe Internet. Orice nu corespunde doctrinei UE va fi eliminat, conform site-ului ”Ştiri Extreme”.

Mai multe reţele sociale, printre care Facebook, Google, Twitter şi YouTube, ca şi gigantul Microsoft, au semnat la sfârşitul lunii mai codul de conduită al Comisiei Europene, prin care se angajează să blocheze sau să şteargă în 24 de ore mesajele pe care le consideră incitatoare la ură şi violenţă.

În comunicatul de presă difuzat cu această ocazie de Comisia Europeană se arată:

„Companiile IT susţin eforturile depuse de Comisia Europeană şi de statele membre UE pentru a face faţă provocării ce constă în a garanta că platformele online să nu ofere posibilităţi de propagare virală a discursurilor incitatoare la ură ilegale difuzate pe internet. Ele împărtăşesc, împreună cu alte platforme şi companii active în domeniul reţelelor sociale, responsabilitatea colectivă şi onoarea de a promova şi de a facilita libertatea de expresie în mediul online.”

Ce înseamnă „mesaje incitatoare la ură şi violenţă”?

De exemplu, dezaprobarea la adresa legalizării căsătoriilor gay este homofobie? Sau repudierea cotelor de imigranţi fixate de Comisia Europeană este islamofobie? Sau denunţarea cotelor de reprezentare egală a bărbaţilor şi femeilor în consiliile de administraţie, inclusiv ale companiilor private, este sexism?

În numele unor principii morale stabilite de persoane, instituţii şi entităţi nealese prin vot democratic sau companii private, se instituie o adevărată Poliţie a Gândirii, ca în 1984 al lui Orwell.

Iată cum comentează pe site-ul doorbrack.be Philip Claeys, fost europarlamentar şi actual vicepreşedinte al formaţiunii politice naţionaliste flamande Vlaams Belang: „Problema fundamentală este de a şti dacă UE îi revine rolul de a stabili ceea ce europenii au dreptul încă de a scrie (şi deci de a citi) pe reţelele sociale sau nu… De ce acest atac la adresa reţelelor sociale, care depind de libertatea de exprimare? Din cauză că guvernele nu au nici un control asupra lor. Pentru că în aceste reţele se găsesc informaţii, opinii şi dezbateri care sunt excluse din media tradiţionale. Gândiţi-vă la agresiunile în masă la adresa femeilor germane în ajunul Anului Nou la Köln şi în alte părţi… Nimeni nu dorea ca aceste lucruri să se cunoască, dar reacţiile masive pe reţelele sociale au făcut ca după numai patru zile muşamalizarea afacerii să devină imposibilă.”

În comunicatul de presă difuzat cu această ocazie de Comisia Europeană se arată: „Companiile IT susţin eforturile depuse de Comisia Europeană şi de statele membre UE pentru a face faţă provocării ce constă în a garanta ca platformele online să nu ofere posibilităţi de propagare virală discursurilor incitatoare la ură ilegale difuzate pe internet. Ele împărtăşesc, împreună cu alte platforme şi companii active în domeniul reţelelor sociale, responsabilitatea colectivă şi onoarea de a promova şi de a facilita libertatea de expresie în mediul online.”

Comisia Europeană în complicitate cu marile reţele sociale a introdus Poliţia Gândirii pe Internet. Orice nu corespunde doctrinei UE va fi eliminat. Mai multe reţele sociale, printre care Facebook, Google, Twitter şi YouTube, ca şi gigantul Microsoft, au semnat la sfârşitul lunii mai codul de conduită al Comisiei Europene, prin care se angajează să blocheze sau să şteargă în 24 de ore mesajele pe care le consideră incitatoare la ură şi violenţă.

(Jurnal)