De Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie,  Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu reia proiectul de succes din anul 2020, prin care dăruiește fiecărui nou cititor câte o carte.

Astfel, începând cu această dată de 15 februarie, cei interesați sunt așteptați la Biblioteca județeană Giurgiu pentru a  deveni cititori cu acte în regulă. Înscrierea se face gratuit, pe baza cărţii de identitate a solicitantului, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00.

Volumele provin din campania „Donează o carte!” și vor fi oferite în limita tirajului disponibil. Demersul nostru se înscrie în cadrul activităților de promovare a cărții, a lecturii și a informației de calitate.

De precizat că într-o țară ca a noastră în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți. De aceea din acest an, România are o Zi Națională a Lecturii!

Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu a hotărât  ca marți, 15 februarie 2022, în toate școlile din țară,  evident și cele din Giurgiu, programul să se modifice astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11:00 și la ora 14:00, învățătorul sau profesorul să organizeze, la clasa unde este prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii.

În prealabil, personalul didactic va recomanda tuturor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca școlară o carte și, timp de 15 minute, să citească fie individual, fie în grupuri mici de lucru.

(Jurnal)