„Bătălia” pentru un job la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți: un „candidat” la trei locuri de muncă oferite!

0
371

În data de 18 octombrie 2019 a fost organizată, la nivel național, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți.

În județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu – incinta Restaurantului Dana V și în orașul Bolintin Vale, la sediul Bibliotecii din localitate.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

În ziua bursei, au fost prezenți un număr de 44 agenți economici care au  oferit 418 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante fiind: construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, producția altor metale neferoase.

De asemenea,  au participat un număr de 168 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 149 absolvenți ai instituțiilor de învățământ, astfel că nu s-a pus problema unei „concurențe” acerbe pentru un loc de muncă, numărul candidaților fiind la o treime din oferta locurilor de muncă. În urma contactului direct cu angajatorii au fost preselectați, în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 53  absolvenți și 14 alte categorii de persoane, iar 6 persoane au fost încadrate în ziua bursei.

La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgentă „Vlașca” Giurgiu, Centrul Militar al județului Giurgiu și Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu  care  au promovat, în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri.

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu  împreună cu 10 deținuți în regim deschis în vederea identificării potențialilor angajatori, precum și repezentanți ai Centrului Regional de Integrare – IGI Giurgiu împreună cu persoane cu drept de muncă din centru, în vederea identificării de angajatori interesați să încadreze în muncă aceasta categorie de persoane.

Deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu a fost foarte scăzut, interes scăzut înregistrat și în anul precedent, cei prezenți fiind dezinteresați în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii.