Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Bărbat din Bolintin Vale, arestat pentru 30 de zile pentru furt calificat, înșelăciune, șantaj și influențarea declarațiilor.

Bărbat din Bolintin Vale, arestat pentru 30 de zile pentru furt calificat, înșelăciune, șantaj și influențarea declarațiilor.

0
Bărbat din Bolintin Vale, arestat pentru 30 de zile pentru furt calificat, înșelăciune, șantaj și influențarea declarațiilor.

În această dimineață, polițiștii Secției Nr.3 Politie Rurală Bolintin-Vale, împreună cu polițiști din cadrul Secției Nr.8 Poliție Rurală Roata de Jos și cei ai Formațiunii Investigații Criminale din cadrul Poliției oraș Bolintin-Vale, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Bolintin Deal, județul Giurgiu, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune, șantaj și influențarea declarațiilor.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în luna august a.c., un bărbat, de 53 de ani, din comuna Bolintin-Deal, județul Giurgiu, ar fi indus în eroare un bărbat, angajat al unei societăți comerciale, prin împrumutarea a 3.000 de lei, fără a-i mai restitui.

Ulterior, în luna octombrie a c., bărbatul în cauză ar fi sustras, fără drept, 900 de euro și 200 de lire, de la casieria aceleiași societăți comerciale, din comuna Bolintin -Deal.

De asemenea, în luna octombrie a.c., ar fi șantajat un bărbat, sub pretextul că ar deține o înregistrare video compromițătoare cu acesta și i-ar fi solicitat 1.000 de euro. Neavând această sumă, persoana șantajată i-a dat acestuia un autoturism.

Totodată, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunilor, ar fi determinat, prin intimidare, ca doi martori să nu dea ori să dea declarații mincinoase, în cauza penală ce face obiectul cercetărilor.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate si ridicate mai multe mijloace de probă, printre care și autoturismul care constituie obiectul infracțiunii de șantaj.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune, șantaj și influențarea declarațiilor, a fost reținut, pentru 24 de ore.

Bărbatul în cauză a fost ulterior prezentat instanței de judecată, care a dispus, față de acesta, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °