Bărbat de 25 de ani reținut pentru înșelăciune

0
322

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și cei ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița – Năsăud și Bacău, la sediul și domiciliul administratorului unei societăți comerciale având ca obiect de activitate fabricarea altor mașini-unelte.

„În fapt, sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, din cercetări, reieșind faptul că, profitând de contextul geo-politic actual, cu privire la majorarea prețurilor de pe piața energiei electrice și a gazelor, administratorul respectivei societății comerciale, un bărbat, de 25 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, ar fi postat pe o platformă de vânzare on-line un anunț cu privire la comercializarea de instalații pentru fabricat peleți, la prețuri atractive.

Pentru a intra în posesia instalațiilor de fabricat peleți, respectiv a peleților, administratorul societății ar fi pretins plata unui avans de minim 35% din valoarea contractului, fără a-l mai onora.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la nivel național, mai multe persoane ar fi fost păgubite, prejudiciul fiind de peste 300.000 de lei.     

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune a fost reținut, pentru 24 de ore, iar astăzi, acesta va fi prezentat procurorului de caz, cu propuneri procedurale.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)