Examenul de Bacalaureat continuă astăzi, 3 iulie, cu probele profilului: matematică și istorie. 

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, la proba scrisă de limba română de luni, 1 iulie, un elev de la Liceul „Udriște Năsturel” din Hotarele a încercat să copieze, motiv pentru care a fost dat afară din examen, nemaiputându-se înscrie la următoarele două sesiuni de examen. 

Pentru proba de astăzi, la matematică elevii au putut lua cu ei în sala de examen, în afară de pix ori stilou cu cerneală albastră şi instrumente de desen. Adică riglă, raportor şi creion cu mina neagră, în niciun caz dispozitive electronice de calcul ori comunicare.

Timp de trei ore, absolvenţii de liceu rezolvă subiecte care ţin de ce au aprofundat cel puţin, teoretic- timp de patru ani. E însă proba care a adus, în anii trecuţi, cele mai mici note şi cel mai mare număr de candidaţi picaţi. Accesul în săli s-a făcut mai devreme decât la exemenul de română, din cauza temperaturilor crescute. 

La Giurgiu, numărul candidaților înscriși pentru proba de istorie este de 457, în timp ce la matematică s-au înscris un număr de 756 de elevi absolvenți ai clasei a XII-a.