Un protest se pregătește și la Giurgiu. Mai multe persoane s-au mobilizat pe facebook și sunt așteptate, în această seară, la 19:30, în fața Teatrului ”Tudor Vianu” din Muncipiul Giurgiu pentru a-și expune, în mod pașnic punctul de vedere cu privire la noile măsuri care au intrat în vigoare duminică, 28 martie.

Protestele nu sunt interzise în România, chiar premierul Cîțu declarând că oricine poate protesta atâta timp cât sunt respectate legile.

Valul de nemulțumiri a fost iscat de noile restricții anunțate de Guvern, potrivit cărora în localitatile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la 20:00 și ține până la ora 05:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Magazinele se închid la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la ora 20:00 și ține până la ora 05:00 pe tot parcursul săptămânii. Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi. Sălile de fitness își suspendă activitatea.