Avocatul lui Trump amenință: „Stați să vedeți când ajungem la România!”

0
207

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, susține că are informații despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. A făcut această dezvăluire la televiziunea de casă a președintelui american, Fox News, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte i-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor, și pe fiul său, Hunter.

 A fost un pasaj foarte scurt dintr-un interviu la Fox News, după ce moderatorul emisiunii i-a spus că a fost acuzat că face declarații fără acoperire.

 Acela a fost momentul în care Giuliani a spus că mai sunt dezvăluiri pe care urmează să le facă și a scos o tabletă pe care a spus că are toate informațiile și că va ajunge la România.

În luna mai, tot Fox News relata, sub titlul „Fiul lui Joe Biden l-a consiliat pe un om de afaceri român condamnat pentru corupție„, că Hunter Biden a lucrat la un moment dat cu Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la închisoare, în 2017, de judecătorii din România.

Pe de altă parte, și Rudy Giuliani a fost protagonistul unui scandal în mass-media din Romania, după ce s-a aflat ca o scrisoare trimisă președintelui Klaus Iohannis, în care acuza DNA de abuzuri și că își depășește atribuțiile, fusese plătită de o firmă de lobby, iar avocatul lui Donald Trump primise un comision ca să susțină ceea ce afirma în acel document.

În replică, Departamentul american de Stat și-a reiterat ulterior susținerea față de politica anticorupție din România și față de DNA.