Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea în procesul care i-a adus încarcerarea, lanseaza un atac violent la adresa noii conduceri a PSD. Astfel premierul Viorica Dăncilă este catalogată de avocat drept „săracă cu duhul”…

 Marian Nazat a publicat pe blogul său câteva consideraţii despre procesul lui Liviu Dragnea. El lansează numeroase acuzaţii şi invective nu numai la adresa lui Klaus Iohannis ci şi împotriva conducerii PSD.

 „Marţi, 28 mai 2019. Potăile pesediste amuşină mirosul de sânge şi se întorc la carmangeria din Kiseleff. Mulţi dintre pupincuriştii încarceratului îsi arată bărbăția la catafalcul proaspăt dispărutului si se angajează să… reformeze partidul. Ceilalți, recent ostracizați, sunt reevaluați și își recapătă brusc apetența pentru funcții. Vorba cuiva din anii ’90: ‘S-au deconspirat !’

 Miercuri, 29 mai 2019. Viorica lu’ Dăncila are o revelaţie: ‘Nu ştiu ce e ăla stat paralel, eu am fost plecată din ţară vreo noua ani. Nu m-aţi auzit şi nici nu o să mă auziţi vorbind despre aşa ceva !’ Sărmana, iartă-i, Doamne, pe cei săraci cu duhul ! În jurul clădirii Guvernului se reped dulăii, marii carnaşieri, cu Klemm în frunte, care avusese grijă să iscălească şi diplomele de merit pentru zeloşii activşti filoamericani din presa dâmboviţeana aservită. ‘Idiotul util’ îşi făcuse datoria cu vârf şi-ndesat şi merita recompensele. În siajul yankeului s-a ivit şi un maidanez pripăşit o vreme pe malurile Potomacului, ridiculizat de Ion Iliescu cu un apelativ greu de uitat: ‘Prostănacul’”, a scris Nazat pe blogul personal.

Postarea integrală a lui Marian Nazat o puteți citi pe facebook-ul acestuia.

Luni, 20 mai 2019. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc ultimul termen în dosarul liderului pesedist Liviu Dragnea. Afară, în stradă, grupările pro şi contra zbiară ca nişte căpiaţi. Repet de câteva ori în faţa completului de judecată, premonitoriu, numele lui Mencius. Verdictul se amâna, cum altfel?, la 27 mai 2019, după alegeri. În aceeaşi zi, instanţa se va pronunţa şi în cauza peneliştilor George Scutaru şi Dan Motreanu. Pe amurgite, la Rahova, este adus din ţările calde şi Radu Mazăre. Simbolul stângii hrăpăreţe, în opinia multora. Electoratul haştagist avea nevoie de un şoc emoţional, statul iohannist lucrează cu aprindere pentru… întreprinderea transnaţională.

Vineri, 24 mai 2019, Casual Friday, dacă luăm în serios Ambasada Danemarcei la Bucureşti. „Care-i prognoza? Va fi o duminica fierbinte şi după, posibil să fie mai răcoare!” citim pe o postare ciudată, un fel de parolă, de genul celei cu „Radu cel Frumos” din decembrie 1989. O înşiruire de cuvinte declanşatoare a crimei judiciare, asemănătoare asasinatului căruia i-au căzut victime soţii Ceauşescu. Mă ia cu frig pe şira spinării, vikingii nu risipesc vorbe aiurea, ştiu ei ce ştiu.

Duminică, 26 mai 2019. Seara, la închiderea urnelor de vot, Klaus cel Falos şi Răzbunator proclamă orgasmic victoria zdrobitoare a Dreptei reunite sub sloganul „Muie, PSD!” Ori de câte ori îl privesc pe sibian, îmi repet că Lev Tolstoi n-a greşit cu nimic când a zis că „înfumurarea micşorează capacitatea intelectuală.” La o populime ca a noastră, nici că se potrivea altceva! La scurt timp, Liviu Dragnea iese să ne anunţe că totul e pierdut. Discursul unui om sfârşit. Bate în retragere şi încearcă să-i îmbuneze pe lunetiştii care luaseră deja linia de ochire.

Luni, 27 mai 2019, ora 12. Paiaţa de la Cotroceni dă buluc pe micile ecrane şi anunţă, nitam-nisam, că „hoţii şi infractorii trebuie să stea la puşcărie”. Peste o oră şi ceva, apare şi decizia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Exact cum le recomandase implicit Klaus Werner Iohannis, curată coincidenţă! În cazul liberalilor, pronunţarea va fi la 10 iunie, prea bătea la ochi inegalitatea de tratament penal. Cretinii din noua societate civilă iau cu asalt Piaţa Victoriei şi desfac sticlele cu şampanie. Ţara de cobai a ajuns o ţară de canibali, nu înainte de a fi traversat şi stepa ieruncilor. Ţiganii au obiceiul de a chefui cu morţii în cimitire, huliganii junglei multilateral globalizate sunt mai sofisticaţi: ciocnesc paharele cu licori scumpe pe leşurile adversarilor.

Marţi, 28 mai 2019. Potăile pesediste amuşina mirosul de sânge şi se întorc la carmangeria din Kiseleff. Mulţi dintre pupincuriştii încarceratului îşi arată bărbăţia la catafalcul proaspăt dispărutului şi se angajează să… reformeze partidul. Ceilalţi, recent ostracizaţi, sunt reevaluaţi şi îşi recapată brusc apetenţa pentru funcţii. Vorba cuiva din anii ’90: „S-au deconspirat !”

 

Miercuri, 29 mai 2019. Viorica lu’ Dancila are o revelatie: „Nu stiu ce e ala stat paralel, eu am fost plecata din tara vreo noua ani. Nu m-ati auzit si nici nu o sa ma auziti vorbind despre asa ceva !” Sarmana, iarta-i, Doamne, pe cei saraci cu duhul ! In jurul cladirii Guvernului se reped dulaii, marii carnasieri, cu Klemm in frunte, care avusese grija sa iscaleasca si diplomele de merit pentru zelosii activisti filoamericani din presa damboviteana aservita. „Idiotul util” isi facuse datoria cu vaf si-ndesat si merita recompensele. In siajul yankeului s-a ivit si un maidanez pripasit o vreme pe malurile Potomacului, ridiculizat de Ion Iliescu cu un apelativ greu de uitat: „Prostanacul”.

 

Intors de la Bruxelles, vremelnicul locatar al palatului din Deal s-a infatisat grabnic si impozant la microfon, cu acelasi ranjet tamp- sfidator. „Bravo poporului roman, euro-stapanii va felicita, ati votat exact pe gustul lor!” si-a laudat el compatriotii, de parca era parintele unui copil oligofren mangaiat pentru ca se spalase pe maini dupa ce fusese la closet. Si, bineinteles, a cerut demiterea unor ministri proscrisi, imediat ! Care „imediat inseamna imediat” ! „Domnii cu aceasta convingere a lor ca pot ajuta poporul sunt aidoma capuselor care ar vrea sa insanatoseasca omul pe care il paraziteaza”, ma trezesc cugetand aidoma scriitorului rus.

 

Pe la namiaz, Ambasada Marii Britanii, tot de la noi, a lamurit definitiv lucrurile: „Moment exceptional pentru democratia romaneasca. La trei decenii dupa caderea comunismului, Romania a demonstrat zilele acestea, prin prezenta masiva la vot si printr-o decizie cheie a justitiei, ca institutiile sale functioneaza”. Quod erat demonstrandum.

 

Ma frec la ochi si ma rog ca autorii comunicatului britanic sa aiba parte de sentinte in care judecatorii sa-i trimita la carcera deoarece un martor, de pilda, a declarat ca John „era un fel de Dumnezeu, in sensul ca toata lumea il asculta, sa nu il supere”, aceasta fiind „cea mai sugestiva si relevanta” depozitie… Sau ca sociologul E.Tannenbaum scria in cartulia sa, Experienta fascista: societatea si cultura italiana, ca „influenta interpersonala exercitata intr-o situatie definita si dirijata, gratie proceselor de comunicare, spre atingerea unui scop determinat”. Ori: „Este cunoscut faptul ca o persoana cu cat detine mai multa putere, «cu atat este mai larg teritoriul de manevra al acesteia si cu atat mai sigura eficienta tacticilor de influenta aplicate»” (din pacate nu ni se spune cine-i autorul perlei…). Mda, „conducerea si puterea sunt esential sinonime”, se baga in vorba si F.E. Fiedler si uite cum participatia penala a instigarii si-a gasit o motivare docta si cosmopolita.

 

De aici pana la inlaturarea prezumtiei de nevinovatie n-a mai ramas decat un pas, lesne facut prin doua intrebari memorabile. Ce to be or not to be, Shakepeare e un biet diletant ! Asadar, rationamentul se termina cu semne de intrebare:

 

– „Or, daca inculpata a sustinut ca a avut printre temele de discutii si pe cele referitoare la buget, confirmate de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu care, dupa precizarile sale, s-ar fi purtat doar in prezenta martorei Magheru si secretarului judetului, de ce nu ar fi credibila sustinerea inculpatei Alesu Floarea ca ar fi discutat despre situatia celor doua angajate doar cu Liviu Nicolae Dragnea?”;

 

– „Or, daca cu inculpata Stoica Anisa Niculina a purtat o discutie intr-un spatiu aglomerat, dupa sedinta biroului permanent, legata de angajarea acesteia, de ce nu ar fi credibila si sustinerea inculpatei Alesu Floarea potrivit careia ar fi avut o discutie pe holul de la iesirea din sala de sedinta a Consiliului Judetean, inainte de inceperea conferintei de presa, referitoare la rezolvarea situatiei celor doua angajate, Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa?”

 

Mai conteaza ca nefericita instigata, confruntata, in prezenta pretoriului de judecata, cu instigatorul, devenit dusmanul poporului cretinizat cu premeditare, a relatat ca „domnul Dragnea nu mi-a impus sa le tin angajate pe cele doua, puteam sa iau o masura de sanctionare a acestora, dar nu am luat-o.

 

Domnul Dragnea nu mi-a reprosat niciodata ca, asa cum am aratat, am sanctionat-o disciplinar pe Stoica Anisa. Arat ca domnul Liviu Dragnea nu mi-a reprosat ca am chemat-o la munca pe Stoica Anisa Niculina.

 

Cand domnul Dumitrescu mi-a spus sa o chem la serviciu pe Stoica Anisa nu am discutat acest aspect cu Liviu Dragnea. (…)

 

Nu, inculpatul Liviu Dragnea nu a exercitat asupra mea niciun fel de constrangere ori presiune pentru mentinerea pe functie a celor doua persoane.

 

Nu, nu cunosc ca inculpatul Liviu Dragnea sa-si fi exercitat influenta din perspectiva celor doua functii indeplinite asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC Teleorman»” si „De fata la aceasta discutie intre mine si Liviu Dragnea nu a mai fost prezenta nicio persoana. Nu pot indica o persoana care sa confirme aceste intalniri si obiectul legat de cele doua persoane.”

 

Chichite avocatesti, vor ricana viermii necrofagi inmultiti cu miile pe lesul unei tari sugrumate cu perna statului de drept. Au trebuit trei decenii ca sa ne predam strainilor in chiotele de bucurie ale imbecililor cu atitudine. Societatea deschisa a inchis Romania in zgomotul asurzitor al catuselor, ce paradox sinistru ! De aceea, propun ca pe frontispiciul fiecarei instante bastinase sa daltuim in eternitate citatul blestemat al chinezului Mencius: „Acolo unde exista vointa de a condamna, exista si probe”. Ce „Justitia domina et regina omnium virtutum” ? Baliverne romane… Fiindca vointa e totul, nicidecum legea !