La data de 25 februarie, în intervalul orar 10.00-13.00, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Politiei Municipiului Giurgiu, în  colaborare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu au desfășurat o acțiune preventivă în municipiul Giurgiu, în zonele adiacente unităților de învățământ, localuri, săli de jocuri și parcuri.

Acțiunea a avut drept scop prevenirea absenteismului școlar, precum și a delincvenței juvenile, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în afara acesteia, în societate, cât și  necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

După cum ne spunea zilele trecute, în cadrul unui dialog, comisarul șef al Inspectoratului județean de Poliție Giurgiu, Ioan Dana,  elevii ce chiulesc de la cursuri vor putea fi în acest fel legitimați și notificați părinților, cu scopul evident de a le descuraja  acest obicei dăunător educației lor.

De asemenea, polițiștii giurgiuveni au recomandat persoanelor cu care au interacționat să respecte prevederile legale în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea fizică.

Conform comunicatului primit la redacție, astfel de activități vor continua și în perioada următoare, urmând a fi derulate atât în mediul urban, cât și în mediul rural!

(Jurnal)