Aveți grijă! Hoții au născocit un nou mod de a-i păcăli pe bătrâni!

0
303

Autoritățile din orașul german Dortmund sunt în alertă după ce o bătrână a fost păgubită de bunuri în valoare totală de un milion de euro. Autorii s-au dat drept polițiști și au avertizat-o pe femeie că era vizată de „o bandă de hoți români”. În final s-a dovedit că hoții erau… chiar ei!.

Potrivit Ruhr24., hoții au contactat-o telefonic pe femeia de 79 de ani, prezentându-se drept polițiști. Aceștia i-au spus că tocmai au arestat niște hoți români care acționau în cartier și care vizau persoane în vârstă, cu o situație materială bună.

Falșii „polițiștii” i-au spus femeii că o parte dintre membrii bandei de hoți români au rămas totuși în libertate și de aceea era necesar să-și pună în loc sigur toate bunurile de valoare din casă. Ca urmare, hoții  i-au recomandat bătrânei să își ducă bunurile de valoare într-un cimitir din estul orașului și să le pună într-un container de gunoi care era sub protecția poliției.

Panicată, femeia nu a stat prea mult pe gânduri și nici măcar nu a verificat toate aceste informații primite prin telefon. Ea s-a dus direct la cimitir ca să-și pună la „adăpost” averea, adică mai multe lingouri din aur, monede din aur și bijuterii, toate în valoare de 1 milion de euro.

Pentru că în acest moment nu există indicii clare privind făptașii, Poliția din Dortmund cere sprijinul populației pentru a-i identifica, întrucât nu este primul caz de acest fel înregistrat în zonă. Astfel, persoanele care dețin informații despre caz sunt rugate să sune la 0231/132 7441.

(Jurnal)