Avalanșă de cereri pentru trecerea școlilor în sistem online în județul Giurgiu

0
574

După ce ministrul Educației a clarificat situațiile în care directorii unităților de învățământ pot cere inspectoratelor suspendarea cursurilor în clase, numărul solicitărilor a crescut considerabil, în special în localitățile unde incidența COVID este mare. Numai în municipiul Giurgiu s-au înregistrat, în cursul ultimelor două zile ale luni octombrie 2021, un număr de 6 cereri de la școli și licee care au un număr foarte mari de elevi.

În municipiul Giurgiu, incidența cazurilor de COVID a depășit 9 cazuri la mia de locuitori, iar în cele mai multe școli clasele sunt supraaglomerate. Toate clasele din municipiul Giurgiu nu beneficiază de căldură nici până la acest moment, iar numărul cazurilor de copii ce suferă de viroze respiratorii s-a înmulțit. Prin urmare, cei mai mulți părinți au fost de acord cu suspendarea cursurilor în clase.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei a declarat că: „Da, este normal, pentru că, dacă într-o școală ai 90-95% dintre părinți care refuză să trimită copiii la școală, nu are rost să insiști pe continuarea școlii cu prezența fizică. Este un factor de care managerii fiecărei școli trebuie să țină seama. Pe de altă parte, să știți că avem școli în care 80-90% dintre părinți preferă prezența fizică”.

Din datele avute până la acest moment, peste 460 de copii sunt internați în spitale, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, 39 dintre aceștia fiind internați în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă.

Și la nivelul județului Giurgiu au fost primite în cursul zilei de ieri mai multe cereri pentru trecerea la sistemul de învățământ online.

Aceste cereri s-au trimis conform Ordinului comun 5338/ 1.10.2021, emis de Ministerul Educației si al Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor  de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ordin ce permite  Consiliilor de Administrație din școli, ca în situații justificate de infrastructura și resursele existente, să poată desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean.

Unitățile de învățământ care au solicitat acest lucru sunt următoarele: Liceul Teoretic „Tudor Vianu”, Liceul Tehnologic „Ion Barbu”, Colegiul Național „Ion Maiorescu”, Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 10, Școala Gimnazială nr. 5 școlile gimnaziale din localitățile Gogoșari, Malu, Mihai Bravu și Ghimpați” – ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu prin inspectorul școlar, Georgeta Stănescu.

(Ana Magheru)