Av. Adrian CUCULIS: ”O persoană a fost executată silit pentru un contract pe care l-a semnat când ea era…minoră!”

0
803

”Justiția, în anumite cazuri devine o iluzie și, nicidecum, un mod de a face dreptate.

Imaginea  zeiței Themis, zeița dreptății în Grecia este reprezentată de o femeie severă, legată la ochi, ținând într-o mână o balanță, iar în cealaltă o sabie.

Eșarfa arată că dreptatea trebuie să se facă cu imparțialitate, în timp ce balanța ar cântări toate probele și ar arăta, în condițiile de imparțialitate, unde este dreptatea, sabia semnificând executarea hotărârii rezultate în urma judecății.

Realitatea românească din justiție, a transformat-o însă într-o zeiță cu handicap, care nu vede adevărul și apără nedreptatea.

Executări silite abuzive, taxe de timbru care limitează accesul la justiție, procese care durează ani de zile, abuzuri, neputință, ignoranță…

Așa se explica și următorul caz expus în rândurile următoare…

La distanță de 16 ani de la semnarea unui contract de credit în numele ei, o femeie din Brăila este executată silit pentru sume uriașe: 150.000 de euro!

Nimic abstract până aici, însă dacă ne uităm în profunzime la contractul de credit vom observa că acel credit a fost acordat pe vremea când femeia aceasta avea 17 ani și nu atinsese vârsta majoratului.

De asemenea nu aceasta a fost persoana care a semnat contractul și cu atât mai puțin, nu a fost aceea care a ridicat banii.

Văzând pentru prima dată în carieră un credit dat unui minor de către O BANCĂ ce nu mai există în România, ne întrebăm câți minori mai sunt creditați și mai cu seamă cât de serios a fost și este controlul BNR.”

(Av. Adrian Cuculis)