Autoturism de 300.000 de lei, căutat de autoritățile din Belgia, descoperit în Punctul de Trecere a .From. Giurgiu

0
345

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat ( până la finalizarea cercetărilor), un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Belgia. 

    La data de 30 noiembrie, în jurul orei 14:40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, o autoutilitară marca Ford, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca Mercedes, model GLE 350, an de fabricație 2019.

 Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul tractat, se află în atenția autorităților din Belgia, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Conducătorul autoutilitarei a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se afla în litigiu, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, din Belgia în Bulgaria.

 Mercedesul, estimat la o valoare de 300.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Bulgarului de la volanul platformei  i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

(Jurnal)