120 kilograme, frunze de tutun, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni!

0
348

 

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, mai mulți saci încărcați cu frunze de tutun, pe care conducătorul mijlocului de transport intenționa să îi introducă în țară, fără documente legale. 

În data de 29 noiembrie, în jurul orei 14:30,  în Punctul de  Frontieră Giurgiu, pe artera  Giurgiu – Rutier, s-a prezentat să intre în ţară,  un cetățean bulgar, în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

 Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii giurgiuveni au descoperit, în interiorul compartimentului marfă, mai mulți saci încărcați cu tutun neprelucrat. După inventarierea acestora a rezultat cantitatea totală de 120 kilograme frunze de tutun.

Șoferul nu deţinea însă documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 12.000 lei, aceasta fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la S.T.P.F. Giurgiu. Totodată, cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor de frontieră că urma să încarce microbuzul cu varză din București pentru Bulgaria.

În prezent, față de conducătorul microbuzului, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ”producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lt.a, din Legea nr.227/2015.”

(Jurnal)