Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean român care transporta pe o platformă, un autoturism marca Audi Q5, în valoare de 70.500 lei, căutat de autorităţile din Norvegia.

În data de 28.08.2019, în jurul orei 05.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român M.C., în vârstă de 40 ani, la volanul unei autoturism care tracta o platformă pe care transporta un autoturism marca Audi Q5.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind  bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în luna iulie a acestui an.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că transporta autoturismul la solicitarea unui prieten și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de 70.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.