Autocarul ce a adus CORONAVIRUSUL la Giurgiu zace lângă stadionul Marin Anastasovici

0
4095
Așa cum scriam cu o zi în urmă ( marți 10 martie) pasagerii împreună cu șoferul unui autocar ce venea din Calabria , Italia, au fost plasați în carantină, la Hotel Sport, de lângă stadionul ”Marin Anastasovici” din Municipiu.
Solicitată să explice ce se va întâmpla în continuare cu autocarul și pasagerii acestuia, Aneta Matei, prefectul județului a spus că autocarul urmează a fi decontaminat și sigilat.
Românii care se întorceau din Calabria au fost cazați la hotelul din subordinea Direcției de Tineret și Sport Giurgiu primind hrană în regim de catering. Întrebată dacă sunt spații suficiente, Aneta Matei a declarat că ”situația este sub control”.
Între timp am aflat însă că doi dintre pasageri au fost depistați pozitiv, motiv pentru care ei au fost trimiși la un spital din București. Ulterior am fost anunțați că toți ceilalți ocupanți ai locurilor din autocar au fost trimiși spre Capitală, în carantină.
Astăzi am constatat cu stupoare că pasagerii continuă să fie cazați în Hotelul Sport din Municipiu și că ei ies afară nestingheriți din acest spațiu, fumează, nefiind monitorizați – așa cum ar fi fost normal – decât de o mașină a jandarmeriei din care jandarmii evită să iasă.
La momentul realizării acestui material la sediul Primăriei se desfățura o conferință de presă în care Primarul Nicolae BARBU dădea explicații jurnaliștilor privind modul în care acest autocar a intrat în țară, de ce s-a optat ca pasagerii lui să fie cazați în oraș, la Hotelul amintit mai sus și de ce până la acest moment autocarul nu a fost decontaminat.
Câteva zeci de minute mai târziu, primarul municipiului preciza că autocarul a fost decontaminat în cursul serii de marți, 10 martie, de către o firmă specializată din Călărași.
La fel de important va fi ca după plecarea pasagerilor din hotel acesta să fie băgat în carantină împreună cu tot personalul său.
Vom reveni cu amănunte imediat ce vom afla noi amănunte…
(Jurnal)