Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit asupra unor pasageri aproximativ 760 grame bijuterii din metal galben, presupus a fi aur, precum și 571 grame bijuterii din metal alb, presupus a fi argint, pentru care aceștia nu dețineau documente de proveniență.

În data de 15.07.2020, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control amănunțit, pe sensul de intrare în ţară, un autocar marca Setra, aparținând unei firme de transport persoane din Turcia.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în mai multe bagajele, cantitatea de 760 grame bijuterii din metal galben, presupus a fi aur, precum și 571 grame bijuterii din metal alb, presupus a fi argint.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că întreaga cantitate de bijuterii aparține numitei A.E. , în vârstă de 36 de ani, de cetățenie română, care a declarat faptul că nu deține documente de proveniență.

În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României.

Întreaga cantitate de bijuterii, în valoare totală de aproximativ 186.500 lei, dacă se va dovedi că sunt din aur, respectiv argint, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor urmând a fi predată Trezoreriei Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.