Au sosit ajutoarele de la Uniunea Europeană. Vezi de când și în ce condiții pot fi ridicate…

0
398

Direcția de Asistență Socială Giurgiu anunță că va începe distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare și de igienă personală începând cu data de 3 august 2021, în intervalul orar 8.00 – 14.00, după cum urmează:

  • în perioada 3 august – 10 august 2021 se începe livrarea ajutoarelor de la Uniunea Europeană, familiilor și persoanelor cu venit minim garantat, precum și familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

  • începând cu 10 august 2021 vor beneficia de ajutoare de la Uniunea Europeană, persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezări informale, dar și persoanele cu dizabilități, cu grad de handicap I și II.

Sediul de la care se vor ridica ajutoarele alimentare, precum și cele de igienă personală este Piața de Pește din Giurgiu, iar programul cu publicul se va desfăşura, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-14.00, pentru a se evita căldura excesivă din zilele ce urmează.

Ajutoarele alimentare se pot ridica de către beneficiari în baza prezentării actului de identitate valabil (în original), dar și a certificatului de handicap ( în copie)”, ne-a comunicat cu multă amabilitate și în exclusivitate, directoarea Direcției de Asistență Socială, Viorica Bănescu.

Recomandăm ridicarea ajutoarelor cu un mijloc de transport, pachetele fiind extrem de grele. Acestea cuprind aceleași produse ca și în anii precedenți.

(Ana Magheru)