Au apărut primele infectări cu Covid, după începerea cursurilor. Doi profesori au fost, deja, confirmați pozitiv!

0
607
Italy, Bari - August 27, 2020.Coronavirus covid 19 .Test for COVID-19,Image: 555293433, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no

Potrivit reprezentanților IȘJ Giurgiu, la ora actuală sunt 2 cadre didactice confirmate cu noul corona virus. Conform surselor „Jurnal giurgiuvean”, este vorba despre un profesor din Vedea și unul de la Colegiul Naval „Viceamiral Ioan Bălănescu” din municipiu. 

Primul cadru didactic a fost confirmat în data de 12.02.2021 (după amiaza) – acesta nu se mai prezentase la școală din data de 10.02.2021 și este din mediul rural.

Celălalt este din municipiul Giurgiu și a fost confirmat în data de 15.02.2021. De asemenea, astăzi, 16 februarie, a fost confirmat pozitiv și un elev din municipiul Giurgiu, de clasa a IX-a.

Testările celor 3 persoane nu au fost efectuate la unitățile de învățământ unde activează, ci la domiciliul acestora, în urma apelurilor la 112.

Totodată, DSP Giurgiu precizează că elevii din clasa persoanei confirmate (colegii de clasă) vor continua cursurile normal, cu prezență fizică.

Ancheta epidemiologică este în derulare, la finalizarea acesteia se va lua o decizie. Doar contracții direcți (membrii familiei) ai elevului confirmat au fost plasați în carantină la domiciliu.