Dunărea a ieșit, în Giurgiu, din matcă, și a inundat – în zona în care autoritățile se așteptau la acest lucru – peste trei mii de hectare de pădure.

„Ca urmare a creşterii debitului fluviului Dunărea, în zona dig-mal s-au inundat circa 3100 hectare suprafață fond forestier (zona inundabilă).

În ceea ce privește rețelele electrice, telefonice și de alimentare cu apă nu sunt probleme, situație similară și la nivelul drumurilor naționale, județene și comunale, căilor ferate și navigabile (+ construcții portuare), construcțiilor hidrotehnice și lucrărilor de îmbunătățiri funciare”, se arată în  comunicatul transmis presei de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu.

Conform aceluiași document, râurile interioare care străbat județul Giurgiu au un regim de curgere normal, nivelurile și debitele situându-se sub cotele de atenție.

Fluviul Dunărea are, în continuare, o tendință de ușoară creştere în secţiunea port Giurgiu, la ora 12.00 nivelul situându-se cu 1 cm peste cota de inundație (641 cm cu un debit de 12.570 mc/s, în creștere cu 1 cm comparativ cu nivelul înregistrat la ora 08.00 și cu 119 cm sub cota de pericol).

Jurnal