Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat că, începând cu data de 16.09.2021, vor putea fi efectuate plăţi electronice şi pentru achitarea contravalorii plăcilor cu număr de înmatriculare, tarifului de atribuire al unui număr preferenţial şi păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare în cazul radierii sau transferului de proprietate a autovehiculului, conform celui mai recent comunicat de pe site-ul instituţiei.

Plata se poate efectua, fără autentificare, accesând site-ul www.ghişeul.ro şi utilizând un card bancar valid.

Foarte important este faptul că pentru tranzacţiile efectuate prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – dovada plăţii este obligatorie! Confirmarea plăţii se va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră, așa că este necesar să acordaţi atenţie sporită introducerii adresei de e-mail.

Vă reamintim faptul că, în prezent, prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro se pot efectua plăţile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie„, mai scrie în comunicatul DRPCIV.

(Jurnal)