Atenţie!  Salata de roșii cu castraveți dăunează grav sănătății!

0
1203

Ultima chichiță în materie de sănătate îi va nemulțumi foarte tare pe toți aceia care iubesc  una din cele mai consumate salate: cea de roșii cu castraveți. Conform ultimelor  cercetări : Nu este bine să mâncăm roşii cu castraveţi! Salata de roşii cu  castraveţi deși este nelipsită de pe mesele noastre în zilele de vară, va trebui să dispară din preferințele noastre. Unii specialişti susţin că cele două legume nu ar trebui asociate la aceeaşi masă. Ei oferă și câteva explicații pentru această interdicție aparent ciudată,  cât timp în România această salată se consumă de mai bine de o sută de ani.

  1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
  2. Castraveţii conţin ascorbinază – o enzimă care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşa că atunci când consumăm o astfel de salată, organismul n-o va putea absorbi, şi în acest fel salata noastră devine inutilă.
  3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare.
  4. Îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

Iată cel puțin 4 motive pentru care ar trebui să renunțăm la delicioasa salată de roșii cu castraveți. Decizia finală însă vă aparține…!

(Jurnal)