ATENȚIE LA TREN! Acțiuni ale polițiștilor giurgiuveni la trecerile de cale ferată

0
116

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii giurgiuveni din cadrul structurilor de poliție transporturi, ordine publică și rutieră din mediul urban și rural  au desfășurat acțiuni preventive și reactive, în zona trecerilor de cale ferată, în vederea prevenirii și reducerii numărului de accidente rutiere soldate cu victime și/sau pagube materiale însemnate, precum și pentru sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de trecere la nivel cu calea ferată.

„Activitatea are ca scop conștientizarea de către participanții la trafic, în principal a conducătorilor auto și pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere si a obligațiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Polițiștii rutieri au utilizat autospeciale dotate cu aparatură video de supraveghere a traficului rutier și au acționat în intervale de timp diferite pentru prevenirea producerii unor evenimente cu consecințe grave.

„La activitățile desfășurate ieri, 17 octombrie a.c., în zona trecerilor de cale ferată, au participat 40 de polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi (7), poliție rutieră (2) și ordine publică (31).
Au fost monitorizate 19 treceri la nivel de cale ferată – 3 semnalizate cu indicatoare rutiere și 16 semnalizate cu sistem automat.
Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.380 lei, fiind controlate 30 de autovehicule și legitimate 51 de persoane.
A fost constatată o infracțiune rutieră de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase.
În fapt este vorba de un bărbat de 39 de ani, din municipiul București, depistat de polițiștii Biroului de ordine publică pentru mediul urban de la Poliția Municipiului Giurgiu în timp ce conducea pe strada Gloriei, din municipiul Giurgiu (în zona trecerii de cale ferată) un autoturism care nu avea montate în locașurile special prevăzute numerele de înmatriculare. Din verificările efectuate a rezultat că acesta avea plăcuțele de înmatriculare retrase. A fost întocmit dosar penal”, au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanții IPJ Giurgiu.

(Jurnal)