Atenție la Târgul de Crăciun din Capitală!…O șmecherie bucureșteană greu de mestecat!

0
954

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, comercianții, mai ales cei din Capitală, au simțit izul câștigurilor ca peștii pirania sângele celor răniți…

Iată de ce în cele trei târguri realizate ad-hoc în București (Piața Constituției, Drumul Taberei și Berceni) șmecheria și păcăleala clientului dețin locul central.

Astfel în Târgul din Piața Constituției, că le este mai la îndemână celor ce vin de la Giurgiu, un pahar de vin fiert cu scorțișoară începe de la 7 lei și se încheie la 20 de lei (în funcție de mărimea paharului), un porumb fiert 10 lei, o plăcintă, abia vizibilă cu ochiul liber, un pol, o miniatură de  ciolan cu fasole,  iar câteva bucățele de pastramă cu un boț de mămăligă 88 de lei, un ciolan cu fasole- 62 de lei, varză călită – 22,96 lei, o porție de cartofi prăjiți 18,62 lei. Cartofi fierți cu brânză topită, murături și pâine -45 de lei porția…! Jaf fraților, nu alta! Jecmăneală pe față…și pe dos!

O masă pentru două persoane aici, la Târgul de Crăciun, ajunge să coste 80 de lei în medie. Adică 16 lei – 100 de grame de pastramă de oaie, 14 lei – 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc, 2 lei – o mini gogoaşă sau 15 lei – 6 gogoşi! E limpede că fără circa 200 de lei în buzunar nu puteți simți gustul Târgului de Crăciun…!

Sigur, există și o consolare! ea  consta în plimbarea gratuită printre luminile multicolore, atmosfera de sărbătoare  cu iz  de covrigi calzzi, plăcinte și vin fiert cu scorțișoară!

Așa că,  atenție dragi giurgiuveni ce intenționați să vă duceți familia la Târgul de Crăciun din București!  Mai întâi de toate mâncați bine acasă , după care puteți merge să căscați gura la ăia de pleacă săraci și păcăliți din Târg,  limitându-vă să vă cheltuiți economiile, la  masa de Crăciun de acasă, cu familia!

(Jurnal)