Vineri, 15 noiembrie, este BLACK FRIDAY. Deși unele magazine au „furat” startul, începând reducerile încă de la începutul acestei luni, sunt și retaileri care așteaptă ziua oficială a reducerilor. Pentru a beneficia de reduceri fără să le fie afectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le achiziționeze, să acorde maximă atenție tuturor detaliilor, în perioada marilor reduceri de prețuri, cum este Black Friday.

În acest sens, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor recomandă verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs.

„În cazul în care aceștia consideră că drepturile le-au fost încălcate le recomandăm să ne semnaleze orice abatere și îi asigurăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor le va acordă tot sprijinul. Vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (șoldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de dată aplicării prețului redus. Pentru siguranță cumpărăturilor din perioada ofertelor de Black Friday citiți cu atenție caracteristicile produsului și verificați dacă acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs”, recomandă ANPC.