Atenție, giurgiuveni care vreți să plecați în Grecia!

0
264

Potrivit Serviciului Meteorologic din Grecia (EMY),  această țară va fi lovită de un val de căldură în următoarea perioadă. Maximele vor ajunge şi la 44 de grade Celsius la umbră, iar riscul izbucnirii incendiilor creşte şi el.

Avertizarea este valabilă timp de o săptămână, de marți, 27 iulie și până marți 3 august.

Meteorologii eleni au emis o alertă privind un val de căldură care va lovi Grecia, înregistrându-se valori termice de 44 de grade Celsius.  Masele de aer cald care se vor îndrepta dinspre nordul Africii vor provoca creșteri semnificative ale valorilor termice începând de marți, 27 iulie. Vârful valului de caniculă va fi atins în a doua parte a săptămânii, între 29 iulie și 3 august.

Până pe 29 iulie, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 40 de grade Celsius în vestul Greciei centrale, Tesalia, Macedonia centrală și Epirul continental și ceva mai scăzute, în jur de 38 de grade în Insulele Ionice, în vestul Egeei și Arhipelagul Dodecanez.

De vineri și până marți, temperaturile vor urca până la 44 de grade în unele zone continentale. Caniculă și aer irespirabil ca fi și în Atena, acolo unde vineri și sâmbătă sunt așteptate 42 de grade Celsius.

Pe lângă această avertizare în Grecia mai apare și un risc  ridicat de incendii de vegetație din cauza căldurii extreme, incendii care vă pot transforma sejurul într-un adevărat coșmar.

(Jurnal)