• Astra a reuşit un nou rezulatat admirabil, în Europa League, după ce a remizat 2-2, în prima manşă cu Genk, meciul retur fiind pe 23 februarie, în Belgia. Şumi e în grafic, fiind un expert al deplasărilor, aşa cum ne-a demonstrat cu West Ham sau odată intrat în grupele competiţiei europene.
  • În prima repriză, Budescu a fost faultat în careu, la 0-0, dar brigada de arbitri nu a arătat penalty
  • Returul e programat pe 23 februarie

Previzibil, aşa au acţionat în prima repriză fotbaliştii Astrei, cu un adversar care a venit cu tema făcută la Giurgiu. Belgienii i-au citit exemplar pe campionii României, iar până aproape de sfârşitul primei reprize marii pierzători ai echipei au fost Constantin Budescu, Filipe Teixeira şi Junior Morais. Fundaşul stânga a fost luat la ochi încă din primele zeci de minute, pe flancul drept, acolo unde belgienii au purtat majoritatea atacurilor, după ce l-au simţit pe Morais destul de nesigur, asta încă de la primele acţiuni. Iar în minutul 25 au penalizat “culoarul” de pe bandă. Teixeira încă nu poate face ambele faze, în sistemul 3-5-2, în timp ce la acţiunea din care s-a primit golul Morais a fost lăsat cu doi adversari, care au scos mingea din bandă, iar „ajutaţi” şi de Lung jr., care a ieşit total inutil, belgienii au împins mingea în poartă prin Castagne.

Iar bula de încredere în care au stat fotbaliştii Astrei s-a spart în acel moment. Teixeira şi Budescu, cei care au rolul de a orchestra jocul campioanei au fost blocaţi la majoritatea acţiunilor, faze la care au acţionat previzibil, altfel decât ne-au obişnuit, ori au pasat greşit. Per total, în prima repriză, Astra a făcut un joc decent pe benzile terenului, a adus mingea până în marginea careului, dar campionii au fost respinşi imediat de fundaşii adverşi. Încet – încet, campionii României au împins jocul în jumătatea adversă, fără rezultate notabile, iar belgienii au mizat pe cartea contraatacului, care a fost aproape să le iasă, dar Lung jr. a fost la post şi a  păstrat scorul de 1-0, pentru oaspeţi.

Iar din marii pierzători ai primei reprize, Budescu şi Teixeira au devenit actorii de la golul egalizator. Cum pe serviciile lui Daniel Niculae nu pot miza, atacantul fiind inexistent, cei doi mingicari ai Astrei au luat o fază pe cont propriu, Teixeira a pătruns până undeva în marginea careului şi l-a servit excelent cu o pasă cu călcâiul, pe Budescu, iar „perla” echipei a tras cu ristul la colţul scurt pentru golul de 1-1.

Budescu şi Teixeira, dependenţi de Alibec

Ofensiva Astrei stă momentan în doi oameni, Teixeira şi Budescu, pentru că de Daniel Niculae nici nu se poate vorbi. Fostul rapidist a dovedit că este imobil şi încă nu are legături strânse de joc cu cei doi colegi ai săi. Iar Şumi a simţit acest aspect şi l-a introdus pe Sergiu Buş, nu pentru relaţiile de joc, fiind venit în iarnă, ci pentru tenacitatea sa. Belgienii au ieşit la joc după golul egalizator, iar astralii au devenit mult mai consistenţi la mijlocul terenului, acolo unde au recuperat mingi şi au pornit contraatacuri, din care Stan şi Budescu au tras puţin pe lângă poartă.

Belgienii au mai contat în partea secundă doar printr-un şut din marginea careului, care l-a întins destul de serios pe Lung jr., dar în mare parte repriza a fost controlată de Astra, de o echipă cotată de trei ori mai puţin decât cea din Belgia. Giurgiuvenii au îndrăznit, dar lipsa unui atacant se simte. Teixeira şi Budescu nu sunt responsabili cu golul, ei construiesc. Nici dacă şi-ar uni forţele, Niculae şi Buş, nu ar rezulta un Denis Alibec, marea absenţă a Astrei din primăvara europeană.

Pe acelaşi tipar ca cel al golului Astrei venit după o perioadă de neputinţă, la fel au marcat şi belgienii, atunci când aproape nu mai contau în atac. Golul lui Trossard a fost la fel de frumos ca cel al Astrei. Schrijvers a călcat o minge pentru colegul său, iar Trossard a marcat la colţul lung pentru 2-1. Iar câteva minute mai târziu Seto a adus bucuria în tabăra giurgiuvenilor cu un gol cu capul, venit dintr-o centrare a lui Florea. 

www.prosport.ro